W dzisiejszym poście kilka słów o
jedzeniu, które możecie spotkać nie tylko w restauracjach na Ibizie, ale też
całej Hiszpanii.
Każdy kto interesuje się chociaż trochę
tymi rejonami wie, że królującym daniem jest PAELLA.
Tylu ilu kucharzy, tyle odmian tego dania.
Głównym składnikiem jest ryż, który jest łączony np. z warzywami, owocami
morza, kurczakiem. Na Ibizie znajdziecie tę potrawę w co drugiej restauracji.
Kolejnym przysmakiem Hiszpanów są małże,
czyli hiszpańskie ALMEJAS. Jest to składnik wielu dań. Mogą one być podawane
ugotowane, w paelli, w cieście oraz wiele, wiele innych sposobów. Małże można
kupić w wielu sklepach, świeże oraz w puszce. Poniżej dla Was
zdjęcie, ich widok nie zachęcił mnie do spróbowania. A Wy pokusilibyście się?
Komentarze
Prześlij komentarz